INFO

Nyinflyttad

Varmt välkommen!
Hoppas flytten gått bra 🙂

Vi i styrelsen visar dig gärna runt, vart nycklarna till tvättstugorna finns, vilka källar- och vindsförråd som är dina samt visar dig våran fina takterrass och gym! Ring, maila eller smsa så hittar vi en tid, kontaktuppgifter hittar du här.

Internet, ip telefoni och tv (bas utbudet ingår) levereras av Tele2 (fd Comhem) och ingår i hyran, har den tidigare ägaren inte lämnat modemet efter sig så beställer du en via Tele2  kundtjänst kostnadsfritt.

Avgiften till föreningen kommer i postlådan (Om man inte väljer andra alternativ) varje kvartal och betalas månadsvis, allt detta sköts av SBC så har du problem kontakta dem.

Om du planerar att bygga om eller ändra något som påverkar avlopp, värme, vatten eller bärande konstruktion ber vi dig inkomma med en ansökan till styrelsen.

Mäklare och Banker


Begäran av mäklarbild sker via SBCs mäklarservice Klicka här

1. Pantsättningshandlingar

Alla pantsättninghandlingar i original (nya pantsättningar i 2 ex inkl svarskuvert eller avnoteringar) skall omedelbart, enligt bestämmelser i Bostadsrättslagen, tillsändas:

Märk kuvertet ”Pantsättningshandlingar”.

Förvaltaren ansvarar sedan för notering i lägenhetsförteckning samt inskick till kreditinstitut.

2. Överlåtelseavtal och upplåtelseavtal

Kopior på alla överlåtelseavtal och upplåtelseavtal, inkl bekräftelse på godkänt medlemskap, skall omedelbart, enligt bestämmelser i Bostadsrättslagen, tillsändas:

Märk kuvertet ”Överlåtelseavtal / Upplåtelseavtal”.

Förvaltaren ansvarar sedan för notering i lägenhetsförteckning.

Brf Bredmansgården
SBCID 3319
c/o SBC
Box 226
851 04 SUNDSVALL

Om ärendet är bråttom skicka även ett mail.

Utdrag ur lägenhetsförteckningen

Medlemmar och banker kan hämta ut detta genom att fylla i kontakt formuläret Här

Stadgar samt årsredovisningar finns att läsa/ladda ner under fliken Dokument.

Vanliga frågor

Planerar föreningen några omfattande renoveringar?

I vår långsiktiga underhållsplan finns det budgeterat för olika åtgärder men dessa är bara indikationer och styrelsen följer upp detta och bestämmer ifall åtgärder behövs. En omfattande renoveringar av balkonger är inplanerad 2026 eller 2027.

Planerar föreningen några avgiftsförändringar?

Ja. Föreningen planerar att utföra en 5% avgiftshöjning från 1 juli 2024.

Godkänner föreningen delat ägandeskap? Några krav på %-sats för den boende?

Ja, minst 10%

Vad ingår i avgiften?

Bredband och digitala tv-kanaler från Tele2, bostadsrättstillägget i försäkringen. Värme samt varm och kallvatten.

Radon?

Radon mätningar har utförts under december 2019 och januari 2020 i flertal lägenheter och resultatet visar på goda värde. De flesta resultaten visade på ett värde kring 60-70 Bq/m³ och referensvärdet för människors hälsa är 200 Bq/m³. Flera mätningar har utförts mellan november 2022 och februari 2023. Föreningen har blivit godkänd hos Uppsala kommun efter kompletterande mätningar. Mätningarna har gjorts av Radonova Laboratories AB. Mer info om Radon och mätvärde finns på hemsidan www.radonova.se

Antal p-platser/garage? Uppskattad kötid?

Föreningen har inga parkeringsplatser, men medlemmarna kan ansöka hos kommunen för boendeparkering. Mer info finns på Uppsala kommuns hemsida.

Medlemmar


TIPS
Med Tele 2 nya router (Wifi Hub C1) får du 90% WiFi täckning i hela lägenheten, beställ den gratis via deras kundtjänst!

Ny regel för tvättstugorna
Om du inte börjat tvätta 1h från bokningens start går din bokning förlorad.

Hyra ut i andra hand
Vi följer hyresnämndens rekommendationer för andrahandsuthyrning. Logga in på SBC:s hemsida och skapa ärende om andrahandsuthyrning! Beslut fattas på nästkommande styrelsemöte.

Övrigt
Grillning på terrasserna och balkonger är förbjudet.